TikTok Marketing

Dit is hét moment om in te zetten op TikTok

TikTok is een serieuze tegenstander voor Facebook en Instagram als het meest relevante platform. Het is de bestemming geworden voor korte video’s en heeft de regels van influencer-marketing herschreven. TikTok heeft zich in de afgelopen tijd bewezen als werkelijk alternatief voor Instagram en Facebook.

TikTok marketing Unitmedia

Wat is TikTok?

En waarom TikTok marketing?

Als een bite-sized versie van Youtube, korte video´s op TikTok variëren van vijf tot zestig seconden. Deze zijn gevuld met humor, creativiteit, voldoende ruimte voor productplaatsing en merk promotie. Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers wereldwijd, is TikTok het social media platform voor elke leeftijd (ja, er zitten zelf senioren op). 

Wat nog beter is, is het feit dat de potentie van TikTok velen malen hoger is dan op andere sociale media. Het organische bereik is gigantisch en de kans om viral te gaan is hoog. 

Dit is dan ook het moment om in te zetten op TikTok. Zet in op het meest relevante social media platform voordat deze verzadigd raakt. 

WAAROM TIKTOK?

Simpel gezegd: TikTok is het snelst groeiende sociale netwerk in de wereld

 

Hoewel TikTok in het begin het land was van dansende zingers, is TikTok nu een heel universum vol unieke content niches, community’s en doelgroepen. Mensen loggen in op TikTok om kennis, entertainment, kunst, sport en alles wat je maar kunt bedenken te consumeren. Thuisblijvende moeders, fitnessgoeroes, autoliefhebbers, beauty-influencers en meer verschuiven allemaal van Instagram naar TikTok. Op het moment is TikTok al niet meer weg te denken als social media platform, ook bedrijven moeten de kracht van TikTok niet onderschatten.

Begrip van het TikTok algoritme

 

TikTok heeft inmiddels meer dan twee miljard downloads . Een van de belangrijkste factoren voor dit succes is het TikTok algoritme. Het TikTok-algoritme gebruikt kunstmatige intelligentie om video-aanbevelingen te doen die zijn afgestemd op de interesses en zelfs persoonlijkheidskenmerken van de gebruiker.

Deze gepersonaliseerde videofeed begint zodra de app wordt geopend, waardoor gebruikers voor een absurde hoeveelheid tijd op de app blijven. Het algoritme weet precies wat gebruikers wel en niet willen zien. Wij weten als geen ander hoe het TikTok algoritme werkt, en wat er nodig is om video’s viral te laten gaan. Onze aanpak sluit naadloos aan op de wensen van het TikTok algoritme zodat video’s goed presteren en succes behaald wordt. 

TikTok marketing telefoon
WAAROM UNITMEDIA?

Wij helpen je met het bouwen van een brand op TikTok

 

Het bedenken en uitvoeren van je eigen TikTok marketing strategie kan lastig zijn. Natuurlijk, iemand in-house inhuren of je eigen TikTok-inspanningen afhandelen, klinkt misschien als de slimme keuze. Toch blijkt dit erg lastig. TikTok beweegt razendsnel met nieuwe trends en wijzigingen in het algoritme die elke dag opduiken. Zonder een diep begrip van het algoritme en de huidige trends, riskeer je een langzame stijging naar bekendheid, of erger nog, een totaal plateau. Veel organisaties lopen er tegen aan dat de content die ze plaatsen niet presteert zoals ze zouden willen. Ons gespecialiseerde marketingbureau werkt overuren om een betere aanwezigheid, grotere winsten en snellere resultaten te garanderen.

TikTok marketing laptop 1
Unitmedia tiktik marketing stappen

Werk samen met Unitmedia

 

Mis dit moment niet. Zet in op de app die social media marketing verandert en bouw vandaag nog een ongelooflijke aanwezigheid op. Wij zijn jouw full-service oplossing voor TikTok influencer marketing en custom content campagnes. Met data gedreven planning en resultaten brengen we jouw merk sneller naar een hoger niveau. Neem vandaag nog contact op en kom erachter op welke manier TikTok bij jou past.

Laat ons TikTok marketing team je helpen

is jouw organisatie klaar om te groeien? Laat onze marketing experts met je mee denken. Samen zorgen we dat jouw organisatie met marketing op TikTok naar het volgende niveau groeit. Vragen of meer weten over ons? Neem contact op!